تفاوت دوربین انالوگ و دیجیتال
تفاوت دوربین انالوگ و دیجیتال
دوربین مداربسته آنالوگ
دوربین آنالوگ سیگنالهای ویدئویی را به جای سیگنالهای دیجیتال، به شکل امواج آنالوگ ارسال میکند. تمام انواع دوربین مداربسته قدیمی از این روش برای ارسال دادهها استفاده میکردند. امروزه برخی از دوربینهای IP نیز دارای پورت خروجی آنالوگ هستند تا بتوان از تجهیزات نظارت تصویری قدیمی استفاده کرد.
دوربین مداربسته آنالوگ تصاویر را به وسیله یک ضبط کننده دیجیتال به اسم دستگاه DVR ضبط میکند. دستگاه دی وی آر سیگنالهای آنالوگ را به یک قالب دیجیتال تبدیل کرده، آن را فشرده میکند و سپس تصاویر را بر روی یک هارد ضبط میکند. برای مشاهده فیلم، دستگاه DVR آنالوگ باید به یک مانیتور وصل باشد. همچنین دستگاه دی وی آر میتواند به یک روتر متصل شود تا از طریق یک شبکه داخلی برای دسترسی از راه دور پخش شود.
مزایای دوربین مداربسته آنالوگ
- کنترل از راه دور از طریق انتقال تصویر
- سیستم ساده، پروسه نصب آسان، سریع و کم هزینه به طوری که نیاز به تخصص خیلی بالایی در اجرای آن نخواهد بود
- قیمت پایین تر به نسبت دوربین های مدار بسته تحت شبکه
- تنوع بالا در ابعاد و مدل دارند، همچنین در کیس های مختلف ارائه شده اند
- ارائه تصاویر در کم ترین پهنای باند.
معایب دوربین های آنالوگ
- رزولوشن تصویر پایین
- عدم انتقال صدا و تصویر در یک کابل
- عدم دسترسی به منوOSD
- عدم انتقال تصویر و سیگنال های کنترلی دوربین اسپید دام (PTZ) در یک کابل
- برخی از دستگاه های ذخیره ساز آنالوگ، دارای قابلیتP2P نیستند
- دستگاه های ذخیره ساز آنالوگ، قابلیت تنظیم قابلیت های هوشمند، تشخیص چهره و… را دارا نمی باشند
دوربین مداربسته تحت شبکه
این نوع از دوربین تحت شبکه که برخلاف دوربین مداربسته توربو اچ دی که انتقال اطلاعات را از طریق کابل انجام می دهد، اطلاعات را از طریق پروتکل شبکه انتقال می دهند. دوربین مداربسته تحت شکه به نوعی یک کامپیوتر کوچک است که این توانایی را دارد تا پردازش تصاویر را در خود دوربین به انجام رساند. کمپانی داهوا و هایک ویژن نیز در تولید این نوع از دوربین یکی از قدرتمند ترین هاست .
مزایای دوربین مدار بسته تحت شبکه
- دوربین های شبکه انعطاف پذیری بالایی دارند و آن ها را میتوان به راحتی در هر کجا از شبکه جا به جا کرد.
- از طریق دوربین های شبکه میتوان از امکانات پردازش بر روی تصاویر استفاده کرد. پردازش هایی که روی تصویر انجام می شود به مدل دوربین و شرکت سازنده آن بستگی دارد.
- از جمله پردازشهای تصویر: تشخیص عبور از خط، تشخیص ورود و خروج از منطقه حفاظت شده، تشخیص صدای محیط، تشخیص چهره انسان و پلاک خودرو، تشخیص تجمع افراد، تشخیص ولگردی افراد، تشخیص پارک خودرو در مکان غیرمجاز، تشخیص دود و حرارت
- در صورت داشتن قابلیتPOE میتوان دوربین را از طریق کابل شبکه تغذیه نمود.
- کیفیت تصویر این نوع دوربین بسیار مطلوب تر می باشد.
معایب دوربین مداربسته تحت شبکه
- دوربین های مداربسته تحت شبکه از قیمت بسیار زیادی نسبت به دوربین های آنالوگ و توربو اچ دی بهره می برد. البته علت قیمت بالای این دوربین ها این موضوع است که این دوربین ها توانایی پردازش و ذخیره ی تصاویر را در خود دوربین دارند.
- این دوربین ها (دوربین مداربسته تحت شبکه) این قابلیت را دارند تا علاوه بر انتقال تصاویر از طریق آی پی، تصاویر را از طریق سرور های اختصاصی خود با قابلیت p2p به نمایش گذارد.
- دوربین تحت شبکه اطلاعات را بر روی شبکه عمومی جابه جا می کند و برخلاف دوربین های توربو اچ دی که این تصاویر را از طریق کابل ها و شبکه ی خصوصی انتقال می دهد میتواند توسط هکرها مورد حمله قرار بگیرد.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!