مجازی سازی سرور و شبکه
مجازی سازی سرور و شبکه
یکی از روش های بهینه سازی منابع فیزیکی شبکه و سرور مجازی سازی می باشد. با استفاده از نرم افزار های مجازی سازی امکان تقسیم منابع برای چندین کاربر امکان پذیر می باشد و هر کاربر می تواند به صورت مستقل به منابع و فضاها دسترسی داشته باشد. مجازی سازی در سطوح مختلفی انجام میشود: مجازی سازی سرور، مجازی سازی شبکه، مجازی سازی منابع ذخیرهسازی، مجازی سازی دسکتاپ کاربران و مجازی سازی شبکه.
کاربردهای مجازی سازی شبکه
یکی از مهمترین کاربردهای مجازی سازی شبکه استفاده در شبکههایی است که با افزایش ناگهانی و پیشبینی نشده کاربران روبرو هستند. این فرآیند سرعت انتقال داده، ایمنی و انعظافپذیری و مقیاسپذیری شبکه کامپیوتری را بهبود میبخشد. مجازی سازی شبکه در واقع با انجام خودکار بسیاری از عملکردها علاوه بر افزایش بهرهوری و کارایی مدیر شبکه، پیچیدگیهای شبکه را نیز تا حد زیادی تعدیل میکند.
کاربردهای مجازی سازی سرور
در دنیای مجازی سازی نرم افزارهایی وجود دارند که به آنها مجازی ساز یا به اصطلاح HyperVisor میگویند. این نرم افزارها که معروف ترین آنها ESXi میباشد و محصول شرکت Vmware است، بر روی سرور اختصاصی نصب می شود و شما از طریق پنل مدیریتی آن میتوانید چندین سیستم عامل را به صورت همزمان نصب و اجرا نمایید.
مزایای استفاده از مجازی سازی
مجازی سازی مزایای مختلفی برای هر مدیر شبکهای دارد ،اما شاید بتوان از جمله دلایل استفاده از مجازی سازی و مزایای ماشین های مجازی به موارد زیر اشاره کرد:
- صرفه جویی در هزینه ها
- صرفه جویی در نیروی انسانی
- صرفه جویی در مصرف انرژی
- استفاده حداکثری از سخت افزارهای موجود
- تسریع در پیاده سازی برنامه های مختلف
- راه اندازی سیستم عامل های مختلف
- مدیریت بهتر کاربران
- بکاپ گیری و جابجایی راحت سرورهای مجازی
- بازیابی اطلاعات ماشین های مجازی با استفاده از snapshot
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!