چگونه دوربین مداربسته خوب بخریم؟

امروزه برای محافظت از منزل، محل کار و… استفاده از دوربین مداربسته بسیار پرکاربرد شده است، اما از طرفی بیش از 100 برند دوربین مداربسته در بازار موجود می باشد. پس شاید همواره سوال شما این باشد که چگونه دوربین مداربسته خوب بخریم؟ در ادامه سعی کردیم انواع برندهای دوربین را بر اساس کیفیت، شرایط و قیمت شرح دهیم تا شما بتوانید انتخاب مناسبی در هنگام خرید داشته باشید.

دوربین مداربسته چیست؟


جالب است بدانید که نام دیگر دوربین مداربسته CCTV است که مخفف کلمه ی تلویزیون مداربسته می باشد و تحت عنوان نظارت تصویر شناخته می شود.  در واقع دوربین دستگاهی است که توسط آن می توانید نسبت به ضبط تصاویر با هدف نظارتی امنیتی اقدام کنید. اولین دوربین مداربسته در سال 1942 توسط ارتش آلمان برای نظارت پرتاب موشک های خود استفاده کرد.  در سال 1949 اولین دوربین مداربسته با نام vericon در بازار آمریکا عرضه شد  و از آن زمان استفاده از این دستگاه بدون نیاز به اخذ هرگونه مجوز دولتی شد. برای آنکه بدانید که چگونه دوربین مداربسته خوب بخریم، لازم است قبل از آن انواع دوربین های مداربسته را بشناسید.

 انواع دوربین مداربسته بر اساس تکنولوژی:                       

1-    دوربین مداربسته آنالوگ معمولی:

با اینکه اولین نسل های دوربین هستند اما همچنان به دلیل قیمت کم، نصب آسان انتخاب بسیاری از کاربران خانگی  و کسب و کارهای کوچک هستند. سیستم های حفاظتی آنالوگ از یک یا چند دوربین آنالوگ ، یک دستگاه DVR و کابل کواکسیال تشکیل شده است. که ابتدا تصاویر به صورت آنالوگ توسط دوربین به DVR ارسال می شود و سپس به دیجیتالی تبدیل می شود.

2-    دوربین مداربسته آنالوگ HD :

کارایی این دوربین دقیقا مانند دسته اول می باشد با این تفاوت که رزولوشن و وضوح تصاویر بالاتری دارند.  در واقع دوربین های مداربسته آنالوگ HD در مقایسه با دوربین های معمولی گزینه مناسب تری هستند.

3-    دوربین مداربسته تحت شبکه:

این دوربین ها در بازار با نام های IP و یا دوربین های اینترنتی نیز شناخته می شوند. ساختار این دستگاه ها به صورتی است که با تنظیم  آدرس IP بر روی آن ها از طریق اینترنت می توانید تصاویر ارسال شده از دوربین را آنلاین دریافت و مشاهده نمایید.

چگونه دوربین مداربسته خوب بخریم؟

معرفی برندهای برتر دوربین مداربسته:

یکی از مواردی که راهنمای بسیار خوبی است برای اینکه چگونه دوربین مداربسته خوب بخریم، شناسایی برندهای برتر و پرفروش دوربین مداربسته می باشد که این برند ها عبارت است از :

1-    هایک ویژن (Hikvision)

یکی از برندهای معتبری که طی 19 سال گذشته توانسته از جمله بزرگترین تولیدکنندگان دوربین مداربسته باشد، برند هایک ویژن است که صاحب امتیاز آن کشور چین است. ویژگی مهم این برند، قیمت و کیفیت مناسب و علاوه بر آن نصب ساده و آسانی نیز دارد. از معایب این برند، عدم سازگاری با سایر دوربین های برند متفرقه است . همچنین محدود بودن مدل هایی از دوربین که همزمان با  تصویر، صدا را نیز ضبط می کند در این برند محدود می باشد.

2-    برند هایلوک  (hilook)

یکی دیگر از برندهای  قوی  در زمینه دوربین مداربسته ، برند هایلوک است  و ظاهر این دوربین ها بسیار زیبا و شکیل است و با قیمت پایینی که دارد توانسته در بازار رقابتی جایگاه خوبی پیدا کرده است. اما دوربین های این برند برای پروژه با مقیاس بزرگ اصلا مناسب نیست.

3-    برند داهوا:

سازنده این برند همواره در تلاش است که جدیدترین تکنولوژی را در ساخت دوربین های خود به کار ببرد. به واسطه ی همین دوربین های داهوا کیفیت تصویر عالی را ارائه می دهد و طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است. اما قیمت دوربین های  این برند بسیار بالا است و در ایران دسترسی به انواع محصولاتش محدود است.

4-    اکسیس  Axis

اکسیس اولین تولید کننده ی دوربین های تحت شبکه است. محصولات این برند در مکان های عمومی مانند فروشگاه های زنجیره ای، فرودگاه ها، قطارها، بانک و… بسیار پرکاربرد است. همچنین دوربین های این برند از تکنولوژی غیر متمرکز استفاده می کند.

چگونه دوربین مداربسته مناسب بخریم؟

در هنگام خرید دوربین مداربسته باید به نکاتی توجه کنید:

1-    تعیین بودجه برای خرید دوربین مداربسته

با توجه به مکانی که نیاز به نصب سیستم امنیتی  و بودجه که دارید ، دوربین مورد نظر خود را انتخاب کنید.

2-    توجه به کیفیت و رزولوشن تصویر:

معمولا رزولوشن های بالا و کیفیت تصویر بالا، باعث بالا رفتن قیمت ها نیز  می شود. در صورتی که کیفیت متوسط مد نظر دارید پیشنهاد میکنیم حتما از دوربین مداربسته 2 مگاپیکسلی خریداری کنید.

3-    دام یا بولت:

چنانچه نیاز به نصب دوربین مداربسته در محیط داخلی و بسته دارید از دوربین های دام استفاده نمایید. اما برای محیط های باز از دوربین بالت یا همان بولت استفاده نمایید.

4-    لنز دوربین:

معمولا لنز های دوربین با توجه به فاصله کانونی به سه دسته تقسیم می شود.

  •     ثابت fix : پس از نصب دوربین زاویه دید دوربین ثابت است.
  •     لنزهای متغیر  vari-focal : تغییر فاصله کانونی به صورت دستی در یک بازه ی مشخص انجام می شود.
  •     لنزهای خودکار  motorized : این ها فاصله کانونی زوم دارند که می توان از راه دور فاصله کانونی را تغییر داد برای محیط هایی که محدودیت نصب دارند کاربرد دارد.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید